Trenger du rørlegger?

Bestill her!

Gjør din fyrkjele til et grønt alternativ

Ved å benytte en rørlegger fra Rørkjøpkjeden, har du garanti for at jobben blir gjort av en fagperson i henhold til gjeldende forskrifter.

Foto: Rørkjøp

Fyringsolje og parafin har i mange år vært en av de vanligste varmekildene i norske hjem, men fra og med januar 2020 ble det forbudt å fyre med fossil fyringsolje. Noen velger da alternative varmekilder som varmepumpe eller biovarme, mens andre velger å beholde fyrkjelen og benytte biolje.

Nye regler for bruk av fyringsolje har ført til at mange velger å fjerne fyrkjelen, og erstatte den med alternative varmekilder som varmepumpe eller biovarme (merk: dette brukes ved pellets eller flisfyring og fyrkjelen må da fjernes).

Fordelen med å benytte bioolje, er at du ikke trenger å kaste ut fyrkjelen
Mange oljeleverandører leverer fornybare biofyringsoljer som du lovlig kan benytte til oppvarming av privat bolig. I praksis betyr det at at dersom du har et velfungerende fyringsanlegg, kan du med enkle, og forholdsvis rimelige grep, konvertere fyrkjelen til bruk av fyrolje.

Erstatt fyringsolje med bioolje
I mange tilfeller vil man kunne fylle biofyringsolje direkte i den tomme oljetanken – uten rengjøring. Merk: Dette kan fungere, men det krever utskifting av forfilter, sannsynligvis flere ganger i løpet av fyringssesongen. Det anbefales derfor å rengjøre oljetanken. Når det gjelder oljebrenneren, så anbefales utskifting til ny biooljebrenner og biooljeavlufter. Biofyringsolje med høy kvalitet bidrar i stor grad til en problemfri drift.

Gode grunner til å beholde fyrkjelen:

  • Bio-konvertering er i stor grad rimeligere enn ombygging til annen varmekilde.
  • Gir god komfort. Beholder fordelen av høy vanntemperatur.
  • Høyt varmeutbytte.
  • Reduserer klimagassutslippene.
  • Gir ingen forurensning og er 100 % fornybar.

Spar penger på å etterisolere gamle rør

– Jo mindre energi som går til spille, desto bedre er det for lommeboka og miljøet, sier Roar Steen Holst, markedssjef for teknisk isolering i Glava.
– I større bygg er det mye energi og penger å spare på dette. Har du 100 meter rør med dimensjon 22 mm som frakter vann med 80 graders temperatur, sparer du 38.900 kWh i året. Setter man energiprisen til én krone per kWh som i mobilappen for rør- og kanalisolering, utgjør dette 38.900 kroner i året.

Isolasjon som enkelt festes rundt rørene

– Uansett hva slags nytt varmeanlegg du velger å installere, må de gamle rørene samtidig etterisoleres. Det er viktig å etterisiolere gamle varmeanlegg som er dårlig isolert, for å ta vare på varmen, sier Holst.

Med Glava rørskål climpipe kan du enkelt klemme et lag isolasjon rundt rørene. Isolasjonen er for varme rør og består av glassull belagt med aluminiumsfolie. Hver rørskål er 1,2 meter lang og har en langsgående overlapp utstyrt med selvklebende tape, for rask og enkel festing. Mellom rørskålene brukes Glava VVS-tape 50M for å tette skjøtene.

 

Fyringsregler fra 2020:

  • Fra 2020 ble det forbudt å bruke mineralolje til oppvarming av bygninger i Norge.
  • Norge har forpliktet seg til å redusere utslippene av klimagasser med 40 prosent fra perioden 1990 til 2030.
  • I 2015 var Norges totale utslipp 53,9 millioner tonn CO2. Av dette utgjorde utslipp fra fyring med fossil olje og parafin 739.000 tonn CO2. 
  • Regjeringen er opptatt av at også bygge- og anleggsplassene blir mest mulig fossilfrie i framtiden.

    Kilde: Regjeringen

Ved å benytte en rørlegger fra Rørkjøpkjeden, har du garanti for at jobben blir gjort av en fagperson i henhold til gjeldende forskrifter.